Rolmodel met bezieling: Dr. Bettany Hughes

Ze is Britse, geschiedkundige, schrijfster en reportagemaakster (o.a. voor BBC en National Geographic) met tientallen prijzen en lofbetuigingen over haar werk. Reeds 25 jaar lang brengt ze met begeestering en passie erfgoed naar voren.  Bovenal maakt ze herstorische kennis zichtbaar en schuwt ze een menselijke, persoonlijke inbreng niet. Dr. Bettany Hughes (geboren in 1967) is een begrip op Brits grondgebied: ze brengt geschiedenis écht tot leven in haar schrijven en presenteren.

bettanyhughes

In 2012 maakte ze de driedelige reportagereeks ‘Divine Women‘, bestaande uit ‘When God was a girl‘ (over de Godin en het vrouwelijk goddellijke in o.a.Turkijke en Rome), ‘The handmaids of God‘ (over de rol van priesteressen en de gedichten van Sappho) en ‘The war of the word‘ (over hoe machtige vrouwen in een mannenwereld met de scepter zwaaiden).

Deze reportagereeks geeft niet enkel herstorische kennis en voeding weer, ze maakt de straffe madammen van vroeger zichtbaar en licht een tipje van de sluier op van een ‘ander’ erfgoed, een erf-goed dat we zo nodig hebben als vrouw…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s